top of page

WAT IS AURA- EN CHAKRAFOTOGRAFIE

Aura_edited.jpg

Aura- en chakrafotografie is een manier om zichtbaar te maken hoe iemand maatschappelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel met zichzelf omgaat.

JIJ bent vele malen groter dan je met het blote oog kunt zien, veel groter ook dan je nu waarschijnlijk denkt. Rondom jouw lichaam bevindt zich namelijk een energieveld van uitbundig stralend licht in een fascinerende combi van kleuren. Ja, dàt ben JIJ, althans, volgens een bepaalde theorie.

 

Volgens die theorie was er ooit, een tijdje voordat jij geboren werd, een Ziel die naar de aarde wilde. In jou vond die Ziel een goede plek om te 'wonen' tijdens zijn/haar ontdekkingsreis in dit leven op aarde. Jouw lijf is de plek waarin deze Ziel een mensenleven lang verblijft, met de bedoeling iets te leren.

 

Vanuit dit perspectief gezien bèn je dus niet zozeer jouw lichaam, maar hèb je een lichaam. Jij houdt niet op bij je vel, bij je huid. Nee, jij bent Ziel, lichaam, intelligentie, emotie, intuïtie, instinct en nog veel meer, en dat allemaal tegelijk. Hoe je nu in het leven staat, jouw verleden, jouw persoonlijkheid, competenties, grondhouding, zelfbeeld, hoe jouw chakra's ontwikkeld zijn, kortom alles wat jou JOU maakt, dat alles is te zien in het licht dat jou omringt. Je straalt het uit!

 

Toen we heel jong waren, zagen jij en ik aurakleuren waarschijnlijk allebei. Alleen waren we toen nog veel te klein om ze te benoemen en ons de impact te realiseren van de betekenis ervan. Eenmaal groot geworden kunnen we die uitstraling misschien nog wel voelen, maar zien, helaas, dat kunnen we niet meer. Aura's zien, althans in onze cultuur, is een kunst die bijna niemand verstaat.

 

Gelukkig leven we in een tijd met apparatuur die aura's zichtbaar maakt en zijn er studies verricht naar de betekenis van de kleuren. Door een hand op een 'plaat' met zilveren ringetjes te leggen kan iemands energie gemeten worden en digitaal omgezet in kleur. Men noemt het aurafotografie, maar eigenlijk is het een aurameting, want de kleuren van iemands aura veranderen continu enigszins. Ingrijpende gebeurtenissen laten echter grotere en langer blijvende veranderingen zien.

 

Wel, ik heb zo'n camera en de kennis over de kleuren, de diverse tinten hiervan en de plek waarop zich een kleur in de aura laat zien heb ik me in de afgelopen vijfentwintig jaar eigen gemaakt. Mijn persoonlijke uitleg is vaak de belangrijkste reden waarom iemand een foto wil. Al komt niet iedereen bij mij thuis. Regelmatig word ik elders uitgenodigd om familie, vrienden en kennissen te fotograferen/uitleg te geven en soms sta ik op paranormale beurzen.

 

Iedereen die een aurafoto laat maken krijgt een computeruitdraai met daarin de foto, uitleg van de kleuren, van de chakra's en nog zo het een en ander. Hier zie je een voorbeeld:

aurafoto-voorbeeld-jose.jpg
B_BT.JPG

Voorbeeld Aurareport

jose 3_Pagina_01.jpg
bottom of page